Schaap uit water gehaald

2018-06-13 20:37:23

Drachten – Woensdagmiddag is de brandweer gealarmeerd vanwege een dier in de problemen. Een schaap was te water geraakt langs de Overstesingel.

Brandweerlieden konden met behulp van waterslangen het dier op de kant trekken. Hierna kon de schaap weer herenigd worden met de rest van de kudde.

Lokaal nieuws

Onderzoek naar dodelijk woningbrand afgerond

Drachten - De politie heeft het onderzoek naar fatale woningbrand van afgelopen nacht aan de Handwerkerszijde afgerond. De brand is vermoedelijk ontstaan door een technische storing in de keukenapparatuur. Bij de brand kwam de 45-jarige bewoonster en haar 13-jarige zoon om het leven. Na de brand werd door de politie begonnen met een onderzoek. Dat onderzoek richtte zich op het achterhalen van een oorzaak en het vaststellen van de identiteit van de twee dodelijke slachtoffers. Zo werd sporenonderzoek verricht in de woning en ook spraken agenten met diverse getuigen. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand heeft opgeleverd dat er geen sporen zijn aangetroffen van brandstichting en dat de brand is ontstaan in de keuken van de woning. De oorzaak is mogelijk te herleiden naar een technische storing in keukenapparatuur. Bureau Slachtofferzorg is ingeschakeld om bij de brand betrokken mensen te ondersteunen.

Lees verder...
Twee doden bij woningbrand

Drachten - Vannacht heeft er een woningbrand plaatsgevonden in een woning aan de Handwerkerszijde. Bij de brand zijn twee personen om het leven gekomen. Zeven andere personen konden tijdig het huis verlaten. Twee van hen moesten van het dak gered worden. Alle zeven zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Over de toedracht en de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend. Update: Buurtbewoners geven aan dat de slachtoffers een moeder en zoon betreffen. De politie kon dit nog niet bevestigen. Twee doden bij brand in huis Drachten https://t.co/L8DPB4NCMA pic.twitter.com/igJJfMlEPT— Wakker Nederland (@wakker_nl) 9 augustus 2018

Lees verder...
Inbraak in winkel

Drachten - In de nacht van afgelopen zaterdag op zondag is er een inbraak gepleegd in een winkel aan de Tine Talmanstraat . In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar een kleine bijl en een wit vest/jas. Deze zijn vermoedelijk weggegooid in de buurt van het centrum. Heeft u de afgelopen dagen één van deze voorwerpen aangetroffen verzoeken wij u contact op te nemen met politie Oost-Fryslân onder vermelding van zaaknummer 2018182282.

Lees verder...
Brand in loods aan de Klim

Drachten - Zondagochtend is er rond 7:00 brand uitgebroken in een loods achter een woning aan De Klim. Er werd door de brandweer al snel opgeschaald naar grote brand. Meerdere eenheden van de brandweer waren snel ter plaatse en er kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg naar de woning. Even na achten kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Er werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Er is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Lees verder...
Fietser ernstig gewond bij ongeval

Drachten - Donderdagmiddag heeft er op de Handwerkerszijde een ongevalplaatsgevonden tussen een auto en fietser. De fietser is geschept en raakte ernstig gewond. Hulpdiensten werden massaal gealarmeerd, waaronder de traumahelikopter. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar het ongeval.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Vrouwen beroofd van tas, politie zoekt getuigen

Nijmegen - Een 17-jarige vrouw uit Nijmegen en een 37-jarige vrouw uit Eindhoven zijn zaterdagavond 17 november slachtoffer geworden van een straatroof in Nijmegen. De 37-jarige raakte gewond en is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De twee vrouwen liepen omstreeks 20.15 uur over de Staringstraat in de richting van de Oranjesingel. Uit het niets zouden zij zijn vastgepakt door twee onbekende mannen die geld eisten. Er ontstond een worsteling waarbij de 37-jarige meerdere klappen heeft gekregen. Uiteindelijk zijn de twee overvallers weggerend in de richting van de Oranjesingel met de tassen van beide slachtoffers. Getuigen gezocht Het zou gaan om twee mannen met een donkere huidskleur en een slank postuur. Hun lengte werd geschat rond de 1.80 m. Beiden droegen een zwarte muts en donkere kleding; de een had een zwart trainingspak aan, de ander droeg een zwarte jas. Als u getuige bent geweest van de beroving, of u heeft informatie die de politie kan gebruiken bij haar onderzoek, neemt u dan contact op via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook. Bel dan naar 0800-7000.

Lees verder...
Bestuurders onder invloed

Goes, Middelburg, Vlissingen, Hulst - In de afgelopen avond en nacht zijn diverse bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Zaterdagavond om 20.10 uur werd een snorfietser door agenten gecontroleerd op de Albert Joachimikade in Goes. De man van 46, afkomstig uit Vlissingen, moest een speekseltest ondergaan. Hieruit bleek dat hij onder invloed was van cocaïne en amfetamine. Een GGd-arts is naar het politiebureau gekomen om een bloedmonster van de Vlissinger af te nemen. Dat gaat naar het NFI en zal daar worden geanaliseerd. De man kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd. Later die nacht, om 02.15 uur op de Koepoort in Goes, werd een 26-jarige Kapellenaar gecontroleerd. De speekseltest die door de politie bij hem werd afgenomen wees erop dat hij mogelijk onder invloed was van THC. Ook voor hem kwam een arts naar het bureau om bloedmonsters af te nemen. De 26-jarige man kreeg een rijverbod van 24 uur. Vlissingen Op het Van Houtenplein in Vlissingen werd omstreeks 23.15 uur een 36-jarige Vlissinger betrapt op het rijden onder invloed. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij had gedronken. Ook testte hij positief op het gebruik van THC. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 24 uur. Middelburg Om 03.40 uur surveilleerden agenten op de Koudekerkseweg in Middelburg. Zij zagen een auto rijden die er behoorlijk de snelheid in had. Omdat dit gedrag opviel besloten de agenten de auto aan de kant te zetten. De bestuurder was een 32-jarige man uit Zoutelande. Hij blies een F op straat en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Deze test gaf aan dat hij 685 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hulst In Hulst, om 04.00 uur, werd in de Zoutestraat een 18-jarige vrouw uit Yerseke betrapt op het rijden onder invloed. Zij zat met bekenden van haar in een auto. Alle inzittenden bleken teveel te hebben gedronken om nog te mogen rijden. Van de vrouw is haar rijbewijs ingevorderd omdat zij de auto had bestuurd terwijl ze bijna vijf keer zoveel had gedronken dan wettelijk voor een beginnend bestuurder is toegestaan. In overleg met de hulpofficier van justitie is de auto waar het gezelschap in reed in beslag genomen. Dit om te voorkomen dat er iemand anders onder invloed zou kunnen gaan rijden met alle gevolgen van dien. Bovendien stond de auto niet op naam van één van de inzittenden. De auto is weggesleept door een takelbedrijf en kan daar opgehaald worden door de rechtmatige eigenaar. Eén van de inzittenden had de contactsleutels verstopt, daarom was het nodig om een takelbedrijf in te schakelen.

Lees verder...
Vrouw spuugt en slaat bij aanhouding

Deventer - Een 18-jarige inwoonster van Deventer werd op zondagmorgen 18 november aangehouden op de Snipperlingsdijk. Surveillerende collega’s zagen dat de vrouw een andere vrouw had geslagen en sommeerden haar te stoppen. Toen de vrouw daar geen gehoor aan gaf, probeerde een politieman haar tegen te houden. Hierop probeerde de vrouw de politieman te slaan. Toen de vrouw werd aangehouden probeerde ze de politiemensen te schoppen en slaan en spuugde ze van zich af. Dit ging gepaard met diverse beledigingen en verwensingen. De vrouw werd ingesloten op het bureau.

Lees verder...
Horecaportier krijgt vuistslag op hoofd

Breda - Een 23-jarige man (woonplaats onbekend) is afgelopen nacht in het uitgaanscentrum aangehouden omdat hij een horecaportier zou hebben mishandeld. Een portier van een horecagelegenheid in de Vismarktstraat sprak rond 03.05 uur de man aan vanwege ongewenst gedrag. Bij het naar buiten brengen van de man kreeg de portier een vuistslag op zijn hoofd. De verdachte rende weg. In de Torenstraat hebben portiers hem tegengehouden en overgedragen aan de politie. De stapper is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De portier heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Lees verder...
Twee mannen onder invloed van drugs achter het stuur

Breda - Zaterdagavond werden twee automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hun auto’s werden gecontroleerd tijdens een verkeerscontrole en bij beide bestuurders is een speekseltest gedaan. Rond 20.35 uur controleerden agenten een auto op de Lunetstraat. Tijdens de controle roken agenten een sterke wietlucht in de auto. De bestuurder (23 uit Tilburg) had een gripzakje hennep bij zich. Bij hem werd vervolgens een speekseltest uitgevoerd. Die gaf een positief resultaat op THC, de werkzame stof in hennep. De Tilburger is aangehouden en op het politiebureau heeft een GGD-arts een bloedtest afgenomen. Het monster wordt naar het NFI gestuurd. Daar zal het geanalyseerd worden. De onderzoeksresultaten worden later bekendgemaakt aan de man. Nadat agenten een verklaring van de bestuurder hadden opgenomen en hem een rijverbod van 24 uur hadden opgelegd mocht hij naar huis. Op de Claudius Prinsenlaan werd de auto rond 00.05 uur (zondag) gecontroleerd. En ook hier roken de agenten een henneplucht. De bestuurder (19 uit Prinsenbeek) had een gebruikershoeveelheid hennep bij zich die hij bij de agenten inleverde. De speekseltest gaf een positief resultaat op gebruik van THC. De automobilist is meegenomen naar het politiebureau en daar is een bloedmonster afgenomen. Dit wordt naar het NFI opgestuurd. Agenten hebben een verklaring opgenomen van de verdachte en daarna mocht hij met een rijverbod van 24 uur weer naar huis.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws