Aanhoudingen na inbraak

15/12

Foto: politie

Drachten – Vandaag ontving de politie onderstaand bericht van de melder van een winkelinbraak in het centrum van Drachten, welke vanmorgen vroeg werd gepleegd. Daarbij zijn twee verdachten uit Drachten aangehouden.
Omdat wij het een leuk bericht van de melder vonden is het bericht eens door de melder beschreven. Uiteraard in overleg met de verzender.

100% opgelost
In het centrum wonen heeft zo zijn voordelen. Winkels en de kroeg zijn dichtbij. Zo maak ik vrijdagavond gebruik van de laatste optie. De avond was al te fijn. Mijn vader en verre van boze stiefmoeder melden zich na een kort bezoek op de kerstmarkt en hun zonvakantie.
Het wordt nog beter. Ik pik de nazit van Drachtster Boys mee. Openheid en kwetsbaarheid varen wel bij Brugsze zot en frituurhapjes. We fietsen richting huis en ik neem een afslag later. Mijn stamkroeg.
Rond weet ik veel scharrel ik richting huis. Ik hoor een alarm. Zal wel een auto zijn.
Hoe dichter ik bij mijn voordeurtje kom des te indringender het geluid. Mijn attentheid is nodig. Ik beleef het staartje van een inbraak bij mijn onderburen. Vogels gevlogen natuurlijk. Wat te doen? Ik zie glasscherven en een opening in het glas van de deur die niet te lang mag duren.
Politie bellen. En kort daarop 1 van de eigenaren van deze prachtige voetbalwinkel. Ik word woest ondertussen. De hele cavalerie arriveert vliegensvlug.
De camera’s geven uitsluitsel. Terwijl de politie snel door heeft wie de inbrekers zijn denk ik na over mijn kapsel. Om 05.00 uur zit ik op handen en voeten om de laatste restjes glasscherven op te ruimen. De ruiten repair man is er ondertussen. Mijn conclusie voor deze nacht/vroege ochtend. Dit land is toch wel tamelijk strak georganiseerd.
We horen dat de twee verdachten zijn opgepakt. Een vette veer voor de twee doortastende agenten. Dat slapen wordt toch niet veel meer dus een rondje evalueren van de hak op de tak.
Het rechtvaardigheidsgevoel doet even later zijn werk. Boefjes gepakt, knarren maar.

Bron: politie Drachten