Alcoholcontrole in de gemeenten Smallingerland en Opsterland

In de avond van vrijdag 14 tot en met de vroege ochtend van zaterdag 15 december zijn er gedurende een grote controle op verscheidene locaties 200 bestuurders van motorvoertuigen gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol en drugs.

Daarbij is één bestuurder in het centrum van Drachten na controle overgebracht naar het bureau. Aldaar bleek dat de bestuurder 455 ug/l blies en daarom een rijverbod van 4 uur ontving. Echter besloot de bestuurder zijn voertuig direct weer op te zoeken om alsnog zijn weg te vervolgen. Hierop is deze bestuurder aangehouden. Wederom is voor deze bestuurder een proces verbaal opgemaakt en mag hij zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Daarnaast is proces verbaal opgemaakt tegen vier andere bestuurders ter zake rijden onder invloed van alcohol en/of drugs.